A természet erejét a szépségápolásban is alkalmazhatjuk, szépülhetünk a gyümölcsökkel is! A bennük rejlő varázsanyag bársonyossá teszi az arc bőrét, és stressz csökkentő hatása is van.
 
GRÁNÁTALMA:
A gránátalma olaja sok E vitamint és telítetlen zsírsavat tartalmaz, antioxidáns, serkenti a vérkeringést, így táplálja a különösen érett, öregedő bőrt.
Megjegyzés: téli időszakban belsőleg is javasolt a fogyasztása az előbbiekben leírt vérkeringés fokozó hatása miatt, ezen kívül „vágyserkentő” hatást is tulajdonítanak ennek a gyümölcsnek.
Felhasználás: A vastag héj mögött található sok piros és lédús magban rejlik a lényeg, ezekből a magokból kifacsart olajat masszírozza be a bőrbe.
 
SZŐLŐ:
A szőlő héjában és magjában lévő vegyületek (OPC) a leghatásosabb szabadgyök gátlók, melyek megakadályozzák az emberi sejtek, szövetek károsodását. 
Jelentős szerepük van a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzésében és a kollagén termelődés felélénkítésében, így késleltetik a ráncok kialakulását.
Frissítő tonic:
Néhány szőlőszemet vágj félbe és villával szétnyomkodva a keletkezett levet vattakorong segítségével vidd fel az arcodra. Rövid idő eltelte után (a teljes száradás után) mosd le az arcoról és a megszokott nappali krémmel kend be az arcod.
 
DINNYE:
Mind a görögdinnye, mind a sárgadinnye béta-karotin és ásványi anyag tartalmuk miatt szomjoltóként alkalmazhatóak a bőrre, hiszen a bőr nedvességtartalmát fokozzák.
Frissítő maszk:
Egy vastagabb dinnyeszelet gyümölcshúsát egy villával törj össze, csöpögtesd le, majd az arcbőrre kend fel. 15 perc után egy száraz tőrlökendővel távolítsd el az arcodról.
 
CITROM:
Talán azt már előttetek is ismert, hogy a citrom magas C-vitamin tartalmú, mely szabályozza a kollagén felépítését és növeli a bőr tetterejét (a sejtek belsejében véd a szabadgyökök károsító hatása ellen).
Pórustisztító arcvíz:
Fél citrom levét csavard ki és egy pohár ásványvízzel keverd el. Ezt a keveréket egyenletesen vidd fel az arcra.
Megjegyzés: ugyanezt a keveréket elkészítve reggelente érdemes belsőleg is alkalmazni, anyagcsere fokozó és méregtelenítő hatása miatt, különösen fogyókúra ideje alatt. 
Szervezet elsavasodása ellen kúraként alkalmazzák.
 
AVOKÁDÓ:
Az érett gyümölcs A, B, C és E vitamin tartalma mellett proteinben gazdag, melyek kiváló hatásúak a bőrre.
Hidratáló maszk: 
Avokádó húsát a héjából kanalazd ki és pürésítsd 1 evőkanál mézzel elkeverve. Ezt a masszát egyenletesen oszd el az arcon. Hatóideje (20 perc) után mosd le.
 
 
MANGÓ:
Ásványi anyagokban és A vitamin, béta-karotinban gazdag gyümölcs, de kismértékben megtalálható a B1, B2, C, és E vitamin is. Bőrre gyakorolt hatása a nedvességmegőrzést, hidratálást biztosít.
Maszk:
2 evőkanál mangó gyümölcspüréjét 2 evőkanál manduladarával, egy evőkanál mézzel és egy evőkanál olívaolajjal keverd el. Ezt a masszát egyenletesen kend el az arcra. Hatóideje (20 perc) után mosd le.
 
FÖLDIEPER:
A földieperben található szalicilsav - mely egy fitohormon - tartalma segít a bőr pórusainak tisztításában.
Maszk:
Hat darab eperszemet kell pürésítened, és ezt keverd el 1 evőkanál tejjel és egy evőkanál rizsliszttel. Keverd ki csomómentes pakolássá, és egyenletesen kend be vele az arcbőröd. 20 perc hatóidő után mosd le az arcodról.
 
ANANÁSZ:
A friss gyümölcsben bromelin (fehérjebontó enzim) található. Tartalmaz még C vitamint, káliumot és folsavat.
A gyümölcs fogyasztása elősegíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának megtartását. Tisztítókúráknak és fogyókúráknak alapvető gyümölcse. A héj eltávolítása után szükséges a középső kemény csőszerű rész eltávolítása is, majd a gyümölcs húsát felaprítva fogyasztható.
Frissítő tonic: 
Préseld ki a gyümölcs húsát és a levét vattakoronggal vidd fel az arcbőrödre. Száradás után lemosható.
 
-MP-
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarprovence.blog.hu/api/trackback/id/tr594557034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása