Hozzávalók:

- 20 dkg darált zabpehely
- 10 dkg fehér tönkölyliszt

- 10 dkg kukoricaliszt
- 4 ek méz
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 10 dkg darált mandula 
- 5 dkg mazsola
- 4 dkg durvára vágott étcsokoládé
- 3 ek darált levendulavirág
- 2 kk vanília kivonat
- 1 tk szódabikarbóna
- kevés só 

Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverjük. A mézet összekeverjük a felolvasztott vajjal és tojással. Hozzáadjuk a sót és vaníliát. A vajas masszába belekeverjük a mandulát, és mazsolát, majd a száraz anyaggal összedolgozzuk. Egy zsíros, lágy tésztát kapunk. A tésztát 1,5-2 órán át hűtőbe rakjuk. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába. Karácsony közeledtével akár karácsonyfa vagy csillag alakú formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarprovence.blog.hu/api/trackback/id/tr744959612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.