Szabadgyökerű levendulapalánta előrendelhető a MagyarProvence levendulabirtokon 100 Ft/tő áron. Annyit szedünk fel, amennyi kell, így nincs mennyiségi korlátozás egyelőre. Őstermelői számlát adunk. Postaköltség 950 Ft előreutalásnál, 1200 Ft utánvétellel. (Tavaly volt gondunk a postázással, most új szerződést kötöttem a postával, remélem, mindenki megkapja a csomagokat.)

Március közepén, az időjárástól függően szedjük fel, 1 napon belül postázzuk, vagy Budapesten házhoz szállítjuk, illetve Budapesten érte lehet jönni, előre egyeztetett helyszínen a XI. kerületben. Ezt később megbeszéljük, ha rendeltetek. Kérlek, itt a facebookon írjatok, vagy a magyarprovence@gmail.com címre. Ha nem kaptok visszajelzést, kérlek, még egyszer írjatok rám, nehogy valaki kimaradjon.

A tövek jóval nagyobbak, mint a megszokott cserepes palánták. Jól bírják a hideget. Úgy kell beültetni, hogy a száruk alsó részét is fedje a föld.

Ilyen a francia levendula palánta         francialevendulapalanta.jpg

És ilyen az angol....

angol_levendulapalanta.jpg

És ez lesz belőle: 

 az angol... hosszabb szár, világosabb, de hosszabb, hegyesebb virág...                                       

angol_levagva.jpg

és a francia levendulaföld, mélyebb lila, tömzsibb virág...

 gazsokata2.jpg

 

 

 

 

Miért várom a tavaszt?

2016.02.03. 15:23

Számomra ez mindig egyértelmű volt. A tavasz az új élet kezdete. Ha nem lenne négy évszakunk, kimaradna ez a csodás évszak és az élet újraindulási misztériumának évről-évre való megélése. Ilyenkor már érzem a levegőben a tavasz illatát, napról napra figyelem, ahogy az aprócska virágok kidugják a fejüket sokszor még a hó alól. A hóvirágok megjelenése már bizonyossá teszi, ebben az évben is eljön a tavasz. Elzarándokolok Alcsútdobozra, hogy a hóvirágtengerben gyönyörködhessek...

hovirag_alcsut.jpg

 

És eljön március 21-e, az év legszebb napja, a születésnapom. Az új élet kezdete, amikor a napéjegyenlőség után egyre hosszabbak a nappalok, csökken a melatonin (amely az ún alváshormon, és a téli pihenőért felelős) és nő a szerotonin (boldogsághormon) szintem, jobb lesz a kedvem, vidámabb, nyíltabb és kíváncsibb leszek, rátok is..:-) Az immunrendszerem újra erősödik, ami most még az influenza támadása alatt áll. (elnézést ezekért, de alapvetően biológia-kémia tanár lennék...:-). Szervezetem ébredezik a téli álomból... A tavaszi eső illata semmivel sem összehasolítható, a tavaszi virágok szirmaikat bontogatják, a kikerics, a mandula, a nárciszok és a tulipánok illata és látványa csodás bódító a tavaszi napsütésben. A madárcsicsergés, a szabadban töltött egyre több idő segít a hormonális ingadozásom stabilizálódásába és a tavaszi fáradtságom megszűnésében...Szóval, újra élek...

Most így az ágyban fekve, influenzában nyomorultan érezve magamat... már nagyon várom...

 

 

 

Bírja-e a levendula a telet?

2016.02.02. 17:41

A levendulabokrok eléggé jól bírják a telet. Ház körüli kertben általában kiválóan áttelelnek, főként, ha ősszel szépen visszavágtuk a bokrot a hajtások tetejéig. Amennyiben sajnáltuk levágni, akkor évek alatt felfásodik, és szétnyílik a bokor. Ebben az esetben kitesszük a fagyveszélynek, hiszen a bokor belseje tulajdonképpen csupaszon kell hogy kibírja a hideget. Ha ez a helyzet, javaslom, hogy takarják be ágakkal, levéllel a bokrot, amennyire lehet, mintha füge lenne.

Magyarországon ritka a -10 fok alatti hideg, de a levendula, hosszú lenyúló gyökerének illetve tömör ágaiak és leveleinek  köszönhetően még ezt is kibírja. Nálunk, a MagyarProvence levendulabirtokon a pár tízezer tőből évente kifagy 50-60, tehát evvel azért számolnunk kell. Pótolhatjuk ezeket a tavaszi ültetés során.

Gyönyörű a havas levendulamező, élvezet nézni a levendula-hóbuckákat...12400806_1048046711904565_3661861695340779482_n.jpg

Bár a tavasz lassan érkezik el hozzánk, mi annál inkább készülünk már a napfényre és az illatos levendula virágzásra! A NŐK LAPJA KERT különszámában meg is jelent egy cikk rólunk, amiben a levendulás álmaink megvalósulásáról, levendula mezőinkről, és a levendula óriási vonzerejéről olvashattok! A lap külön számát az újságárusoknál megtaláljátok! :-)

blogra.jpg

blogra2.jpg

NŐNAP a MagyarProvence-nál

2013.03.04. 11:37

DRÁGA URAIM! MÁRCIUS 8.! PÉNTEK! NŐNAP!

Térjenek be üzletünkbe egy-egy csodálatos levendula csokorért, és lepjék meg ezzel a lányokat, hölgyeket, asszonyokat! :)

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta - Magyarországon 1948 óta - minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon.

A MagyarProvence is készül a nőnapra! 

A bolt címe: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 8.

-MP- 
 
BIO FŰSZEREK A BOLTBAN ÉS A WEBÁRUHÁZBAN IS!

WEBÁRUHÁZ: www.magyarprovence.hu
BOLT: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 8.
 

Fülemülés kerti dísz:
https://magyarprovence.hu/lakas-kiegeszitok/kert/fulemules-kerti-disz

Fém szívvel díszített levendula csokor:
https://magyarprovence.hu/lakas-kiegeszitok/konyha/fem-szivvel-diszitett-levendula-csokor

Szív illatzsák:
https://magyarprovence.hu/mp-sajat-termekek/baba-mama/sziv-illatzsak-mp

Levendulás vesszőszív:
https://magyarprovence.hu/lakas-kiegeszitok/furdoszoba/levendulas-vesszosziv

Üvegtálka szív mintával:
https://magyarprovence.hu/lakas-kiegeszitok/konyha/uvegtalka-nagy-sziv-mintaval

Levendulás csokoládé szív pralinákkal:
https://magyarprovence.hu/levendulas-finomsagok/csokolade/levendulas-etcsokolade-kicsi

Kincses ládika szív mintával:
https://magyarprovence.hu/lakas-kiegeszitok/haloszoba-nappali/kincses-ladika-levendula-sziv-mintaval

Szives virágtartó:
https://magyarprovence.hu/lakas-kiegeszitok/konyha/szives-viragtarto-nagy

Édes otthon, szív alakú üdvözlő tábla:
https://magyarprovence.hu/lakas-kiegeszitok/konyha/edes-otthon-sziv-alaku-udvozlo-tabla

 

4. csokros szives.jpg

VALENTIN NAP - MagyarProvence

2013.02.11. 14:35

1-vesszőszív-szöveg-500_1.jpg

Kedves Levendula és MagyarProvence Rajongók!

Ahogy a képen is látható, már kaphatóak nálunk a Valentin napi termékek! Gyertek és nézzetek be hozzánk! 

Szeretettel várunk minden Hölgy, Asszony és Úr vásárlót! :D

-MP-

Valentin napra készülünk

2013.01.29. 15:19

Tudjátok, hogy mi a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata? Ha nem akkor itt egy rövid kis leírás róla:

A szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14 -én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.”

Ettől kezdve terjedt el, hogy a szerelmesek üzenetet küldenek egymásnak ezen a napon!

Térjetek be hozzánk is, látogassátok meg a webáruházunkat Valentin nap előtt is!

-MP-

sziv.jpg

LEVENDULAMÉZ

2013.01.11. 15:27

A levendulaméz kiváló bélférgesség ellen, belsőleg vesebajokra, álmatlanság esetén, vagy nyugtatóként is alkalmazható. Külsőleg nyitott sebekre kenve gyorsítja a gyógyulást.

https://magyarprovence.hu/levendulas-finomsagok/mez/levendula-mez-kozepes

https://magyarprovence.hu/levendulas-finomsagok/mez/levendula-mez-nagy

levendulaméz.jpg