Karácsonyi levendulás, zabpelyhes keksz
2012.12.11. 11:43
Hozzávalók:
- 20 dkg darált zabpehely
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 4 ek méz
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 10 dkg darált mandula
- 5 dkg mazsola
- 4 dkg durvára vágott étcsokoládé
- 3 ek darált levendulavirág
- 2 kk vanília kivonat
- 1 tk szódabikarbóna
- kevés só
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük. A mézet összekeverjük a felolvasztott vajjal és tojással. Hozzáadjuk a sót és vaníliát. A vajas masszába belekeverjük a mandulát, és mazsolát, majd a száraz anyaggal összedolgozzuk. Egy zsíros, lágy tésztát kapunk. A tésztát 1,5-2 órán át hűtőbe rakjuk. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába. Karácsony közeledtével akár karácsonyfa vagy csillag alakú formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
A száraz anyagokat összekeverjük. A mézet összekeverjük a felolvasztott vajjal és tojással. Hozzáadjuk a sót és vaníliát. A vajas masszába belekeverjük a mandulát, és mazsolát, majd a száraz anyaggal összedolgozzuk. Egy zsíros, lágy tésztát kapunk. A tésztát 1,5-2 órán át hűtőbe rakjuk. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába. Karácsony közeledtével akár karácsonyfa vagy csillag alakú formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.

Szerző: MagyarProvence
Szólj hozzá!
Címkék: karácsony keksz zabpehely karácsonyi levendulás zabpelyhes süti levendulás süti
A bejegyzés trackback címe:
https://magyarprovence.blog.hu/api/trackback/id/tr324959612
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.