LEVENDULÁS AMERIKÁNER

2012.04.16. 09:57

 

Szombaton újra sütit sütöttünk! 
De még milyen finomat! 
Puszedli formájú, puha, omlós, csokidarabos, kis citromos mázzal, és a kihagyhatatlan levendulával.

 

Amire szükség lesz a sütögetéshez:
 
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 db tojás
1 nagy evőkanál tej
20 dkg liszt
3 ek sütőpor
6 dkg csokoládé
levendula virága
 
a mázhoz:
 
10 dkg porcukor
1 citrom leve, reszelt héja
 
Száraz anyag: lisztet, darabolt csokoládét, levendulát és a sütőport összekeverjük. Külön tálban habosra verjük a vajat, cukrot és tojást.
A két tálunk tartalmát egybe öntjük, adunk hozzá egy csipet sót, majd annyi - körülbelül egy nagy evőkanál - tejet adunk hozzá, hogy nehezen folyós tésztát kapjunk. Kiskanállal belemerjük a tésztánkat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd ez mehet az előmelegített sütőbe. 175-180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.
 
Miután kihűlt a sütemény, a porcukor és citrom keverékéből készült mázat a puszedlik tetejére kenjük.
 
Hűtőben hagyjuk állni picit, és azután már tálalhatjuk is! 
 
Ugye milyen egyszerű volt elkészíteni?!
No és az íze is milyen nagyszerű!
 
-Naky-
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarprovence.blog.hu/api/trackback/id/tr404452950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása