LEVENDULÁS AMERIKÁNER
2012.04.16. 09:57
Szombaton újra sütit sütöttünk!
De még milyen finomat!
Puszedli formájú, puha, omlós, csokidarabos, kis citromos mázzal, és a kihagyhatatlan levendulával.
Amire szükség lesz a sütögetéshez:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 db tojás
1 nagy evőkanál tej
20 dkg liszt
3 ek sütőpor
6 dkg csokoládé
levendula virága
a mázhoz:
10 dkg porcukor
1 citrom leve, reszelt héja
Száraz anyag: lisztet, darabolt csokoládét, levendulát és a sütőport összekeverjük. Külön tálban habosra verjük a vajat, cukrot és tojást.
A két tálunk tartalmát egybe öntjük, adunk hozzá egy csipet sót, majd annyi - körülbelül egy nagy evőkanál - tejet adunk hozzá, hogy nehezen folyós tésztát kapjunk. Kiskanállal belemerjük a tésztánkat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd ez mehet az előmelegített sütőbe. 175-180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.
Miután kihűlt a sütemény, a porcukor és citrom keverékéből készült mázat a puszedlik tetejére kenjük.
Hűtőben hagyjuk állni picit, és azután már tálalhatjuk is!
Ugye milyen egyszerű volt elkészíteni?!
No és az íze is milyen nagyszerű!
-Naky-



A bejegyzés trackback címe:
https://magyarprovence.blog.hu/api/trackback/id/tr74452950
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.