Veled is történt már olyan, hogy egy fárasztó, stresszel teli nap után, illetve a hirtelen történő időjárás változás miatt kínzó fejfájás kezdett el gyötörni? No és mit csináltál azonnal? Automatikusan fájdalomcsillapítót, orvosságokat szedtél be. Enyje-benyje.. pedig egyáltalán nem biztos, hogy ez a jó megoldás! 

Most elárulok egy May Atkinson féle önmasszázst, ami talán eszetekbe jut, ha legközelebb a fejetekhez kaptok.
 
A masszírozás egy olyan gondoskodó ösztön, ami minden emberben benne van. A hétköznapi életünkben is alkalmazzuk  - bár észrevétlenül - az érintés gyógyító erejét. A bőr felszíni érintése amellett, hogy érzékletet kelt az agyban, kémiai anyagok (endorfinok) felszabadulását is előidézi.
 
Előkészületek a masszázshoz:
 
Alapvető kellék az illóolajokkal kevert bázis, mely növényi bió-olaj. A bázisolaj lehet oliva olaj, édesmandulaolaj (dióra érzékeny személyeknél nem alkalmazható), szezámolaj, napraforgóolaj. Ezek az olajak nagy mennyiségben tartalmaznak telítetlen zsírsavakat, és E vitamint.
 
Fejmasszázshoz 30 ml bázisolajba keverj 2 csepp levendulaolajat. A levendula illóolaj szabályozza a faggyúmirigy működését. Kiegyensúlyozó, tisztító hatású. Lelki problémák esetén a levendulaolaj segít megteremteni a belső egyensúlyt, a szorongás és depresszió ellenszere, enyhíti a feszültség eredetű fejfájást.
 
A teljes relaxálás érdekében akár azt is megteheted, hogy a természet hangjait utánozó (vízesés moraja, madarak csicsergése) DVD-t teszel a lejátszóba, az illatpárologtatóba pedig pár csepp levendulaolajat párologtatsz.
 
Két tenyerünkbe csöpögtessünk az olajkeverékből és egyenletesen oszlassuk el azt. A masszázst szemünk kezünkkel történő letakarásával indítsuk. A sötétnek nyugtató hatása van. Próbáljuk kizárni a zavaró gondolatokat, gondoljuk a kedvenc színárnyalatunkra. Ilyenkor, amikor a két kezünk teljesen letakarja a szemet, a szem hátsó izmai ellazulnak. Legalább 1 percig tartson ez a mozdulat.
 
A nyugtató takarás után a nyakcsigolya két oldalán található lágy részt 2-3 ujjal erősen nyomd meg, néhány percig tartsd ki, majd lassan engedd fel.  Felfelé haladva ismételd meg a nyomást végig a nyak területén. 
 
Ezután a nyakszirten középről kiindulva, körkörös dörzsöléssel (két ujjunk ujjbegyével) haladj a fülek felé. Eleinte gyenge nyomással végezd, majd fokozatosan növeld az erősséget. Legalább háromszor ismételd meg a mozdulatot. A körkörös dörzsölést a koponyán felfelé is végezheted.
 
A fájdalomcsökkentést folytasd a halánték dörzsölésével, a tenyered tövével kb. 10 ellentétes, vagy megegyező irányú körzéssel.
 
A szem izmainak lazításához 1 ujjad ujjbegyével körkörös simítást csinálj, mely a szemöldök kezdővonalától elindulva a szem alatt a belső zugig tartson. Óvatosan kell végezd a mozdulatot, nehogy az érzékeny bőrt megnyújtsd!
 
A fejmasszázs befejezése a szem letakarás ismétlésével történjen, addig maradjon a szem takarásban, amíg az kellemes érzés. 
 
Masszázs után isteni lenne, ha tudnál egy cseppet pihenni a sötét szobában, de ha ez már nem fér bele, akkoris érezni fogod a masszázs hatását!
 
-MP-
 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarprovence.blog.hu/api/trackback/id/tr714488457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása